Bestelling retourneren

 

U kunt een online aankoop gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van reden ontbinden op voorwaarde dat: het product niet is gebruikt (ongebruikt, niet gewassen en met het label) en het geen product is dat speciaal voor de consument op maat is gemaakt of aangepast.

De bedenktijd van 14 dagen vangt aan op de dag nadat u het laatste product of onderdeel van één bestelling ontvangen hebt.

Hieraan zijn regels verbonden:

   1. Wanneer u de online aankoop wilt ontbinden, moet u dit kenbaar maken aan alenika.nl en het product binnen 14 dagen retourneren. Bij ingebreke blijven van deze regel komt het herroepingsrecht te vervallen.
   2. Het product dient in de originele verpakking, deugdelijk verpakt en met een geldige Track & Trace code te worden verzonden.
   3. De Track & Trace code dient direct aan ons te worden doorgegeven via: contact@alenika.nl, zodat wij de verzending van het pakket kunnen volgen. Indien het pakketje niet aantoonbaar bij ons is afgeleverd, kunnen wij de retourprocedure niet voortzetten.
   4. De kosten voor retourneren komen voor rekening van de klant. (Bron: “thuiswinkel.org“)

Volg onderstaande stappen om je bestelde artikel(en) terug te sturen:

   1. Maak uw beroep op het herroepingsrecht kenbaar via contact@alenika.nl, met behulp van “het herroepingsformulier”.
   2. Download en print het herroepingsformulier. Vul het in en voeg het samen met de artikelen die je wilt retourneren toe aan de originele doos.
   3. Plak het retourlabel op het pakket.
   4. Geef het pakket af bij een postkantoor en laat het versturen naar het retouradres dat op het formulier staat.
   5. Geef de Track & Trace code direct aan ons door via: contact@alenika.nl. Bewaar deze bon met Trace & Trace code als bewijs van verzending.

Indien alle bovenstaande regels zijn nageleefd, zal alenika.nl de kosten binnen 14 dagen na ontvangst van het beroep op het herroepingsrecht terugbetalen aan de klant, op voorwaarde dat de consument de volledige bestelling tijdig aan alenika.nl heeft geretourneerd.

Alenika.nl behoudt zich het recht voor om retourzendingen die buiten de gestelde termijn zijn aangemeld of verstuurd te weigeren, evenals artikelen die niet in dezelfde staat verkeren als waarin ze werden geleverd en/of niet voldoen aan onze retourvoorwaarden.